طعمه ماهیگیری برای صید ماهی سفید
طعمه ماهیگیری برای صید ماهی سفید مقاله ای ارزشمند از تیم تخصصی تهران فیشر
برای این که بتوانید ماهی سفید بگیرید و در صید و ماهیگیری این ماهی موفق باشید
ابتدا باید این ماهی را به طور کامل بشناسید
ماهی سفید رودخانه ای از گونه ماهیان کپور محسوب می شود
که البته بسیار شبیه به ماهی آمور یا کپور علفخوار می باشد. این ماهی از دهانی گشاد برخوردار بوده و فلس های آن درشت می باشد
و همانطور که در تصویر می بینید این ماهی دارای باله های قرمز رنگی نیز است.
بدن ماهی سفید رودخانه ای کشیده می باشد و رنگ بدن آن نقره ای است.
ماهی سفید رودخانه ای اکثر مواقع به سطح آب می آید
و همچنین این ماهی از ماهیان باهوش به شمار می رود و بیش تر وقت خود را در رودخانه ها و دریاچه ها می گذراند.
طول ماهی سفید رودخانه ای ۱۲۰ سانتی متر بوده است و وزن این ماهی ۱۰ کیلوگرم می باشد.
این ماهی نسبت به ماهی های پرورشی بسیار مرغوب تر بوده و در بازار از فروش خوبی برخوردار می باشد.
فصل ماهیگیری ماهی سفید
در ۲ فصل بهار و پاییز میتوانید به ماهیگیری ماهی سفید بپردازید
اما بهترین این دو فصل ابتدای بهار است
که در این فصل میتوانید در رود ها و رودخانه ها از روش هایی مثل اسپینینگ ، فلای فیشینگ و روش محبوب انتظاری از صید این ماهی لذت ببرید
اصلی ترین نوع صید ماهی سفید رو با استفاده از چوب و چرخ و همینطور ریسه ای جالب می باشد
که طعمه اصلی در این روش نیز صدف های زیر سطح سنگ ها است
که می باید اونها رو از زیر سنگ ها جمع آوری کرد و با استفاده از درفش اونها رو سوراخ کرد
و دو الی سه تای از اونها رو روی قلاب شماره ۵ و یا ۴ انداخت.
چوب ماهیگیری برای صید ماهی سفید
چوب استفاده شده می باید چوب با اکشن متوسط و طول ۳٫۶۰ استفاده نمود
و چرخ متناسب با چوب و طوری که ۸۰ تا ۱۰۰ متر نخ نمره ۳۵ الی ۵۰ روی اسپول آن به راحتی جا بشه
به علت اونکه ماهی سفید در عمق ۲٫۵ الی سه متری آب دریا تغذیه میکنه
بنابراین فاصله شناور تا قلاب می باید ۲٫۵ الی ۳ متر فاصله داشته باشه
که این موضوع پرتاب نخ و ریسه رو به دریا در فواصل دور بسیار دشوار و حتی ناشدنی میکنه
بنابراین می باید راه حلی برای این موضوع پیدا نمود
و این راه حل استفاده از stopper و شناور متحرک هست. برای استوپر باید از نخ دندان و گره زدن آن به دور نخ اصلی در دو طرف شناور استفاده نمود
و جهت حرکت آسان شناور از دو عدد دانه تسبیح استفاده کرد.
این کار به ما این قابلیت رو میده که شناور رو در کوتاه ترین فاصله از قلاب داشته باشیم
و بنابراین میتوان ریسه رو به فواصل دور پرتاب کرد.
بهترین سایز نخ برای ریسه بستن ۲۸ الی ۳۳ که مطمعن هست و قلاب هم از ۳ الی ۶ بهترین گزینست
در ادامه به طعمه ماهیگیری برای صید ماهی سفید و محل زندگی آن میپردازیم
طعمه ماهیگیری برای صید ماهی سفید
برای ماهی سفید طعمه گوشتی و بودار بهتر جواب میده ، مثل صدف ، کرم و در صورت عدم دسترسی به این دو طعمه ، نان لواش جایگزین خوبی میباشد ،
ولی طعمه صدف سفید جهت صید در رودخانه و صدف سیاه جهت صید در دریا در اولویت اول است.
دید ماهی خیلی ظعیفه ، طعمه باید نزدیک ماهی باشه تا اونو به دهن بگیره
البته برای صید ماهی سفید رودخانه ای می توانید از مواردی که در بالا گفته شد استفاده کنید
اما بهترین نوع طعمه برای صید ماهی سفید رودخانه ای، روده مرغ و دل مرغ می باشد
و البته بچه ماهی ها برای صید ماهی سفید رودخانه ای بسیار مؤثر می باشد.
برای صید ماهی سفید رودخانه ای از روش هایی چون روآبی استفاده می شود
و این ماهی نسبت به صدا حساس می باشد و باید در محیطی آرام به صید این ماهی بپردازید.
بهترین زمان برای صید ماهی سفید رودخانه ای فصل بهار و تابستان می باشد
و البته در اوایل پاییز نیز به صید این ماهی می پردازند.
البته باید بدانید که ماهی سفید رودخانه ای بیش تر در کنار درختان به سر می برد
و آن را می توانید از حاشیه های آب و نیزار پیدا کنید. ماهی سفید رودخانه ای از مواد غذایی چون ملخ، سنجاقک، کرم خاکی و جوب برک استفاده می کند.
در ادامه به طعمه ماهیگیری برای صید ماهی سفید و محل زندگی آن میپردازیم
خاصیت ماهی سفید
ماهی سفید کمترین چربی را داشته و غنی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی است و این خصوصیات،ماهی سفید را به منبعی ارزشمند از پروتئین تبدیل کرده است
زیرا انرژی مورد نیاز بدن را ذخیره کرده و از انباشته شدن زیاد چربی در بدن جلوگیری می کند. این ویژگی ماهی سفید برای فرادی که با بیماری قلبی و کلسترول درگیر هستند، بسیار مفید می باشد.
تقویت سیستم ایمنی بدن
ماهی سفید منبعی برای ویتامین B3 بوده و این ویتامین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، مصرف ماهی سفید عفونت های ناشی از بیماری را به سرعت بهبود می بخشد.
حفظ جوانی
در ماهی سفید به میزان باایی انواع مواد مغذی وجود دارد
که باعث احساس جوانی و جوان دیده شدن شما کمک می کند.
مواد مغذی ماهی سفید موجب جوانسازی سلول ها می شود.
کنترل کلسترول خون
افرادی که کلسترول LDL بالایی دارند اغلب توصیه می شود
از ماهی سفید که کلسترول LDL پایین تری دارد، استفاده کنند.
بالا بودن سطح این کلسترول در بدن مشکلات بسیاری برای قلب ایجاد می کند.
حفظ استحکام استخوان ها
بیماری پوکی استخوان بطور کلی باعث ضعیف و شکننده شدن استخوان ها شده و با افزایش سن افراد، قدشان کوتاه تر می شود.
ماهی سفید حاوی فسفر بوده که باعث حفظ ساختار و تراکم استخوان ها می شود.
بهبود خونسازی در بدن
در ماهی سفید ویتامین B12 وجود دارد که برای عملکرد صحیح اعصاب ضروری بوده
و به تولید گلبول های قرمز خون کمک می کند.
برای رفع کم خونی و علائم ناشی از آن مصرف ماهی سفید توصیه شده است.
سلامت سلولی
پروتئین برای عملکرد صحیح سلول ها ضروری بوده و به سلول در بازسازی و تنظیم خودش کمک می کند.
در ماهی سفید پروتئین به وفور یافت می شود که از حیاتی ترین مواد مغذی بوده و برای سلامتی مفید است.
مبارزه با التهاب
ماهی سفید به میزان مورد نیاز ویتامین B6 دارد که از بروز التهاب در بدن جلوگیری می کند.
این ویتامین درد ناشی از بیماری مفصلی آرتریت را کاهش داده
و حملات آسم در افراد مبتلا را کم می کند.
خواص ماهی سفید برای بارداری
کمبود ویتامین B2 در بدن زنان باردار باعث افزایش احتمال سقط جنین شده و این ویتامین در مهار هورمون های قدیمی به کبد کمک می کند.
ماهی سفید سرشار از ویتامین B2 بوده و مصرف آن به زنان باردار توصیه می گردد.
ماهی سفید شب عید اشپل دارد
ماهی های دریای خزر بخصوص ماهی سفید، در فصل تخم ریزی از دریا به رودخانه مهاجرت می کنند.
در رودخانه آنقدر شنا می کنند تا بتوانند مکانی آرام و مطمئن را برای تخم ریزی و یافتن جفت پیدا کنند.
اما به محض فراهم شدن شرایط، ناگهان صیادان از راه رسیده و آنها را صید می کنند
این نوع ماهی ها به دلیل شنا و جست و خیز طولانی مدت، عضلاتی ضعیف داشته
و به علت مصرف پروتئین و ذخایر بدن برای تولید و غنی سازی تخمک هایشان
از نظر تغذیه ای ارزش بالایی نداشته و میزان آب بدن آنها در سطح بسیار بالاتری نسبت به سایر فصول قرار دارد. بنابراین بدانید که اکثر ماهی های سفید ماده ای که به عنوان ماهی سفید شب عید انتخاب می شود،
حاوی اشپل است. براین اساس برای آن که از نظر اقتصادی و البته تغذیه ای ضرر نکنید
حتما اشپل این ماهی را که سرشار از مواد مغذی است، به همراه سبزی پلوماهی شب عید میل کنید.
● اشپل بخورید، اما به اندازه
اشپل سرشار از ویتامین های A،E،D،B و املاح معدنی ید و فسفر است.
این فرآورده دریایی همچون گوشت ماهی غنی ازپروتئین و اسیدهای چرب غیراشباع امگا ـ ۳ بوده و برای سلامت قلب و عروق مفید و از بروز بیماری هایی چون سکته قلبی و مغزی جلوگیری کرده و تقویت کننده موثر سیستم عصبی و ایمنی بدن است. اشپل به دلیل آن که پرچرب است
کالری آن بسیار زیاد بوده و چاق کننده است.
برای کاهش دریافت انرژی و معطرکردن این غذا بهتر است
هنگام تهیه کوکوی اشپل مقداری سبزی پلو و سیر به آن بیفزایید و از روغن کمتری برای طبخ آن استفاده کنید.
● مراقب بوتولیسم باشید
کلستریدیوم بوتولینوم عامل بروز نوعی مسمومیت غذایی است.
این باکتری از طریق خاک، آب، رسوبات دریایی و رسوبات آب نمک براحتی وارد دستگاه گوارش آبزی می شود و به محض آن که ماهی سفید صید و در شرایط نامناسب و غیربهداشتی نگهداری شود، از این باکتری، سمی مهلک ترشح شده که ماهی یا اشپل آن را آلوده و مصرف کننده را مسموم می کند
و گاهی نیز خطر مرگ و میر را به دنبال دارد. خوشبختانه این باکتری در برابر حرارت، ناپایدار است.
در ادامه به طعمه ماهیگیری برای صید ماهی سفید و محل زندگی آن میپردازیم
موارد مهم در مورد ماهی سفید و محل زندگی آن
این ماهی از اواسط اسفند لغایت اواسط اردیبهشت بسته به دمای آب ، جریانهای دریایی و شرایط اکولوزییکی وارد رودخانه ها و تالاب انزلی برای تخمریزی طبیعی می گردد.
عمده پراکنش ماهی سفید در دریای خزر مربوط به مناطق جنوبی و جنوب غربی این دریا بوده
و از رودخانه اترک واقع در منطقه قفقاز ( ساحل غربی خزر میانی) تا سواحل جنوب ترکمنستان ماهی سفید بعنوان یک ماهی اقتصادی ارزشمند توسط صیادان صید می گردد.
حضور ماهی سفید در دیگر مناطق دریای خزر از جمله خزر شمالی و رود ولگا به ندرت و موردی بوده و تاکنون هیچ گزارش رسمی مبنی بر مهاجرت ماهی سفید به این مناطق ارائه نشده است.
به هر حال بیشترین تراکم و میزان صید ماهی سفید در طی سالیان متمادی مربوط به حدفاصل رودخانه های کورا در جمهوری آذربایجان و رودخانه سفیدرود در ایران بوده است.
ولی در طی ۲۵ سال گذشته
و پس از رهاکرد انبوه بچه ماهیان سفید در تمامی سواحل ایرانی دریای خزر، پراکنش آن نسبت به گذشته با تغییراتی مواجه بوده و تراکم آن در سواحل استان های مازندران و گلستان نیز بیشتر گردیده است.
بطورکلی می توان گفت که بیشترین تراکم ذخایر و صید ماهی سفید در حوزه سواحل ایرانی دریای خزر می باشد.
پراکنش ماهی سفید در طول سال و نسبت به تغییرات فصول و دمای آب با تغییراتی توام بوده بطوریکه در اوایل فصل زمستان به دلیل برودت بیشتر آب در سواحل استان گیلان نسبت به سواحل استان مازندران، ماهی سفید تا حدودی مهاجرت بیشتری به سمت مناطق شرقی و گرم تر این استان داشته
و بطور کلی به سمت عمیق تر دریا مهاجرت کرده و از ساحل دور می شود.
ولی با نزدیک شدن فصل بهار و آمادگی ماهی سفید برای تخمریزی، از اسفند ماه هر سال حضور ماهی سفید در مناطق ساحلی بیشتر گردیده و در فروردین ماه به اوج خود می رسد.
در گذشته تالاب انزلی و تالاب قزل آغاج ( در جهموری آذربایجان) از محل های مهم تخمریزی ماهی سفید محسوب می شدند
ولی در حال حاضر این دو تالاب اهمیت سابق خود را از دست داده
و به ندرت پذیرای مولدین ماهی سفید برای تخمریزی هستند.
اکثر رودخانه های سواحل ایرانی دریای خزر در گذشته مورد استفاده تکثیر طبیعی ماهی سفید بوده
ولی در حال حاضر بدلایل مختلف بیشتررودخانه های
چلوند، لمیر، شفارود ، شلمانرود، سفیدرود، خشکرود، شیرود و بابلسر از محل های اصلی مهاجرت بهاره و تکثیر مصنوعی ماهی سفید در سواحل ایرانی دریای خزر محسوب می شوند.
به غیر از رودخانه های سواحل ایرانی دریای خزر، رودخانه های اترک، سامور و کورا واقع در منطقه قفقاز نیز محل های تکثیر ماهی سفید خارج از سواحل ایرانی دریای خزر بوده که بدلایل آلودگی سواحل ، صید بی رویه مولدین و عدم تکثیر مصنوعی و بازسازی ذخایر از طریق رهاسازی بچه ماهی سفید در این مناطق ، میزان مهاجرت تخم ریزی به این مناطق بشدت کم شده و در حد بسیار ناچیز است.
ماهی سفید پس از تخم ریزی و بازگشت به دریا در تمام طول مدت باقیمانده بهار و تابستان
در سواحل کم عمق دریای خزر که غنی از تولیدات جانوران کف زی است به تغذیه و رشد می پردازد.
در اواخر تابستان به علت گرمای بسیار زیاد آب تا عمق ۳۰ متری که ایزوترمی گرم در لایه اپی لیمنیون بوجود می آید ، ماهیان سفید سواحل کم عمق را ترک کرده
و در نقاط عمیق تر و در لایه ترموکلاین بسر می برند
و مجدداً به هنگام چرخش دمایی پائیزه، ماهی سفید جهت تغذیه به قسمتهای کم عمق سواحل با عمق کمتر از ۲۰ متر بر می گردد.
در فصل پائیز مشاهده شده که ماهی سفید مهاجرت هایی را به صورت گله ای در امتداد ساحل از طرف غرب به شرق و یا بالعکس انجام می دهد.
این مهاجرت ها به شرایط جوی و جریان های دریایی ناشی از باد بستگی کامل دارد.
در اواخر پائیز و آغاز زمستان با سرد شدن آب در لایه سطحی و لایه بندی حرارتی دریا ماهی سفید رفته رفته
سواحل کم عمق ساحلی دریا را ترک نموده و به مناطق عمیق تر دریا رهسپار می شود،
بطوریکه در آغاز فصل زمستان بخصوص در روزهای اول دی ماه لغایت ده بهمن ماه
ماهی سفید را به ندرت می توان در نقاط کم عمق ساحلی مشاهده نمود.
ماهی سفید زمستان را در نقاط عمیق نزدیک به بستر دریا با کمترین تحرک و جابجایی سپری نموده
و در این هنگام از تغذیه کمی برخوردار است.
عمقی را که ماهی سفید در آن زمستان را طی می کند
در پاره ای از موارد به بیشتر از ۱۰۰ متر هم می رسد.
ماهی سفید از اواسط بهمن لغایت اوایل اسفند در صورت مساعد بودن شرایط جوی مجدداً جهت تغذیه
و ذخیره نمودن چربی و آمادگی ورود به رودخانه ها و تالاب به سمت مناطق ساحلی حرکت می نماید.
این ماهی از اواسط اسفند لغایت اواسط اردیبهشت بسته به دمای آب ، جریانهای دریایی
و شرایط اکولوزییکی وارد رودخانه ها و تالاب انزلی برای تخمریزی طبیعی می گردد.
محل زندگی ماهی سفید
مهّمترین رودخانه های مهاجرت ماهی سفید در محدوده استان گیلان عبارتند از :
سفیدرود ، شلمان رود ، خشک رود ، چَلوند ، چوبار ، طیر ، حویق ، کرکانرود ، پلورود
، تکی ، کلفارود ، ناورود ، دیناچال ، شفارود و تیمیر تغذیه ماهی سفید : ماهی سفید فاقد معده مشخص میباشد
بطوریکه دستگاه گواش ماهی سفید عبارت است از
: دهان ، مری، و روده دستگاه گوارش ماهی سفید از لوله گوارشی و غدد ضمیمه تشکیل شده است
ممنون عالی بود توضیحاتتون???