طعمه و محل زندگی ماهی کپور و روش صید ماهی کپور

روش صید ماهی کپور بسیار مورد علاقه ماهیگیران میباشد و اصولا حرفه ای های این ورزش عموما به دنبال شکار ماهی کپور و پیدا کردن زیستگاه و محل زندگی ماهی کپور هستند.

در ابتدا به توضیح انواع گونه های ماهی کپور میپردازیم و سپس خوراک و زیستگاه آن و سپس روش صید ماهی کپور را مورد بحث قرار میدهیم

انواع ماهی کپور

ماهی کپور براساس فلس هایی که دارند به ۴ نوع تقسیم می شوند.

۱ – ماهی کپور فلس دار : این نوع دارای بدنی کامل و پیده از فلس است

۲ – ماهی کپور چرمی : یا برهنه که دارای فلس نبوده یا تعداد کمی دارد ( نمونه هایی از این ماهی تا ۳۰کیلو میتوانند وزن داشته باشند و در گزارشاتی ،۴۰ تا ۵۰ سال هم عمر کرده اند)

۳ – ماهی کپور فلس یک ردیفی : دارای یک فلس بوده که در امتدادیک حط جانبی است و همه به یک اندازه هستند)

۴ – ماهی کپور آئینه ای : این نوع ماهی هم دارای فلس های نامرتب و آئینه ای شکل هستند.

صید ماهی کپور

خوراک و طعمه ماهی کپور

روش صید ماهی کپور باییستی دانش و آگاهی خود را نسبت به تغذیه این ماهی بالا ببریم
ماهی کپور علاوه بر بویله تقریبا همه چیز را می خورد و تقریبا خوراک اصلی آن موجوداتی است
که در کف رودخانه زندگی می کنند مانند انواع کرم ها ، حشرات ، لاشه حیوانات تخم ماهی های و حتی از نوزاد خود برای تغذیه استفاده میکند .
بهترین طعمه ماهی کپور بویله است برای ساخت بویله ابتدا باید پیدا کنیم
که ماهی منطقه ی مورد نظر چه طعمی از بویله را خوراک میکند و سپس اقدام به ساخت آن بویله کنیم.
تیم تخصصی تهران فیشر در یک مقاله به صورت کامل آموزش ساخت بویله را داده است.
البته برای پرورش این ماهی از اکسترود استفاده میشود
خوراک اکسترود ماهی کپور معمولی به نحوی فرموله و تولید شده است
که تمامی احتیاجات غذایی این ماهی را در سنین مختلف تامین و رفع می‌کند.
مواد اولیه تشکیل دهنده این خوراک عبارتند از : انواع منابع پروتئینی حیوانی وگیاهی مانند انواع پودر ماهی
کنجاله سویا، کنجاله کلزا، کنستانتره‌های پروتئینی گیاهی، گلوتن گندم، گلوتن ذرت، ژلاتین، آرد گندم
سبوس گندم، روغن ماهی، روغن‌های گیاهی، مکمل‌های معدنی و ویتامینه، مواد محرک رشد و سیستم ایمنی

این مطلب را بخوانید  درباره نویسندگان قوی از جمله دکتر سامان افشاریان

شرایط مهم و مناسب زیستگاه و صید ماهی کپور

در دمای زیر ۷ درجه سانتی گراد به صورات جمعی به خواب زمستانی می روند.
در آب های شیرین و همچنین گرم و محیطی پوشیده از گیاه را می پسندند.

۱٫مهمترین اصل از روش صید ماهی کپور انتخاب مکان مناسب است
ابتدا از وجود ماهی مناسب با سایز مورد نظر اطمینان پیدا کنید

۲٫طعمه پاشی در موضوع روش صید ماهی کپور اصلی ترین عامل موفقیت در صید است
در کشور ما بهترین مواد طعمه پاشی گندم ،ذرت،جو تخمیر شده،ماش،برنج و شاهدانه است
برای طعمه پاشی اصولی در صید ماهی کپور استفاده از قایق همراه موتور برقی از ملزومات است
اگه نتوانستین قایق تهیه کنید باید از تیرکمان استفاده کنید

۳٫انتخاب سیستم مناسب و صحیح صید ، یکی از ارکان اصلی روش صید کپور است
دوستان باید با دقت و ریزبینی نسبت به شرایط محیطی و بستر مکان مورد نظر سیستم مناسب
و عملی اون مکان رو انتخاب کنند.

۴٫ انتخاب طعمه هم یکی دیگه از ارکان اصلی روش صید کپور است
که انتخاب طعمه مناسب با توجه به سیستم صید، میتواند صید شما رو تا حد زیادی تضمین کند

15 پاسخ
    • tehranfishuser
      tehranfishuser says:

      سلام
      ممنونیم به خاطر نظری که دادین
      طعمه خمیر برای اکثر ماهیان در تمام نقاط دنیا جواب میدهد اما بسته به نوع ماهی و محل این طعمه ممکن است درصد چواب دهی را تحت تاثیر قرار بدهد.
      در مورد مزه دار کردن طعمه خمیر با زردچوبه و پودر سیر بایستی محل و نوع ماهی مورد نظر را حتما در نظر داشته باشید چون احتمال گرفتن نتیجه عکس بسیار زیاد است.

      پاسخ
      • مهدی مرادپور
        مهدی مرادپور says:

        سلام من هم از این طعمه استفاده میکنم محل صیدمون یه کانال کوچیک هست داخل اهواز که پر نیزارو گیاهه این طعمه براش خوبه

        پاسخ
        • tehranfishuser
          tehranfishuser says:

          خداروشکر از اینکه طعمه معرفی شده مورد تایید شماست ممنون از دوستانی که طعمه ماهیگیری مناسب در مناطق مختلف رو به مجموعه و سایت تهران فیشر معرفی کردند بازهم طعمه های مناسب ماهیگیری رو به این مجموعه بگین و ما رو مطلع کنید

          پاسخ
        • سید محمد محمودی
          سید محمد محمودی says:

          اگر عطر سیر یا زردچوبه بیش از حد باشه ماهی نتیجه عکس بهش نشون میده . در هر سد و منطقه ماهی نسبت به طعمه های متفاوتی واکنش نشون میده در کارون ۴ لوفاگ در ملاصدرا ذرت و کرم خاکی در درودزن ذرت و …

          پاسخ
    • محمد حسام
      محمد حسام says:

      بهترین طعمه برای ماهی کپور شاهدانه کوبیده و مقدار متوسطی زرد چوبه . دارچین . فلفل سیاه. نمک و پودر سوخاری است . برای همین میگم شاهدانه چون ماهی کپور عاشق شاهدانه هستند . شما میتوانید در بین خمیرتان شاهدانه نکوبیده شده هم بریزید

      پاسخ
    • tehranfishuser
      tehranfishuser says:

      ممنون از شما علیرضا
      اگر روش شما در شط آبادان و جنوب کشور برای گرفتن ماهی کپور متفاوت یا ماهیگیری با روش های خاص در جنوب کشور را دارید لطفا با ما در ارتباط باشید
      tehranfisher.ir@gmail.com

      پاسخ
  1. رضا الهایی
    رضا الهایی says:

    ما طرفای خوزستان وبخصوص مناطق دشت ازادگان بیشتر باخمیر پخته شده صید میکنیم.خمیر با از ارد گندم درس میکنیم بعد اب پزش میکنیم عااااالی

    پاسخ
    • tehranfishuser
      tehranfishuser says:

      تهیه طعمه ماهیگیری در خوزستان همیشه دارای ابتکار به عمل خاصی بوده و هست طعمه ماهیگیری مناسب در هر محل متفاوت است

      پاسخ
  2. Fisherman63
    Fisherman63 says:

    سلام ما هم در مازندران نون نیم پز و به صورت ۴لا تا میکنیم و به قلاب میزنیم چون وقتی داخل آب میره درصد چسبندگیش بیشتر میشه

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *